Az oktatási miniszter lemondását kérné a Szociál-Liberális Szövetség

A Szociál-Liberális Szövetség (USL) Cătălin Baba oktatási miniszter lemondását fogja kérni, amennyiben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar nyelvű karának létrehozását alátámasztó Kormányrendelet ma elfogadásra kerül – jelentette be hétfőn Cristian Adomniţei, volt oktatási miniszter.

Adomniţei azzal indokolta a szövetség döntését, hogy Baba nem ellenkezik a politikai pártok beleavatkozásának a MOGYE belső dolgaiba. Ugyanakkor kihangsúlyozta, ha elfogadják a Kormányrendeletet a magyar kar létrehozásáról, azt azonnal törölni fogja a szövetség, mihelyt kormányzásra kerül.

A volt oktatási miniszter felháborítónak tartja, hogy egy civilizált országban egy miniszter – jelen pillanatban Cătălin Baba zsarolásnak és politikai nyomásnak enged teret, ezúttal a MOGYE ügyében. Adomniţei szerint, itt az RMDSZ az zsaroló. Továbbá ez az eset arra is bizonyíték, hogy miként érheti el egy politikai párt a céljait egy egyetemre nézve az új Oktatási Törvény segítségével – mutatott rá Adomniţei.

Foto: rtv.net

Share this post

PinIt
scroll to top