Az Oktatási Minisztérium nem támogatja a javítóintézetek létesítését

diakok-utcanAz Oktatási Minisztérium nem ért egyet a javítóintézeket létesítésével, ezért nem is szerepel ehhez hasonló pont a szaktárca tevékenységi naplójában.

A minisztérium sajtóirodája által közzétett információk szerint, az Oktatási Minisztérium nem véli úgy, hogy a nevelési módszerek, főként amelyeket a javítóintézetek alkalmaznak, megoldást jelentenek a kiskorúak viselkedésének a korrigálására.

„Az agresszív, társadalomellenes megnyilvánulások megelőzése az iskola-szülő-diák közreműködésével, a legfontosabb elem a kiskorúak viselkedésproblémáinak a megoldásában. Az oktatási rendszer, az intézményei és a képviselői által, arra hivatott, hogy építő irányzatokat javasoljon és azonosítson a diákok számára.” – áll a szaktárca közleményében.

A tanügyi szakszervezetek azzal a kéréssel fodultak a minisztériumhoz, indítsa újra a javítóintézeteket, ugyanis a diákok agresszivitása és rossz viselkedése már nem fékezhető meg a pedagógusok büntetési eljásáraival. Az oktatók egyetlen fenyítési lehetősége, hogy levonják a magaviseleti jegyet. Ez azonban hidegen hagyja a diákokat – nyilatkozta Simion Hancescu, a Szabad Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Hozzátette, a Kormánynak igenis el kellene gondolkodnia azon, hogy újraindítja a javítóintézeteket, ugyanis ezeket a kiskorúakat már a szülők sem tudják megnevelni, és így a későbbiekben nagy valószínűséggel a börtönök klienseivé válnak.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top