Az önbizalomfejlesztéstől a sikeres munkavállalásig

27 szerencsésnek mondható fiatal vehet részt a Give more power to your engine elnevezésű programon, amelyen feltölthetik magukat energiával és hazatérve újult erővel vethetik magukat a munkakeresésbe. A résztvevők hat országból érkeznek, hasonló háttérrel: mindannyian munkanélküli és/vagy hátrányos helyzetű fiatalok. A munkakeresésre való felkészülésükben Outward Bound trénerek és humánerőforrás menedzserek segítik őket.

IMG_0353

A Nemzetközi ifjúsági cserére augusztus 15-24. között kerül sor Szovátán, az Outward Bound Románia szervezésével, az Európai Únió Fiatalok Lendületben program támogatásával. A cél a résztvevők önbizalomfejlesztésén és “energiamotorjuk” feltöltésén át az, hogy felkészítsék őket egy sikeresebb, hatékonyabb munkakeresésre, így megnöveljék az esélyüket a munkapiacon való elhelyezkedésüknek.

Sokszínű programot ígérnek a szervezők. A cél elérése érdekében, először az önmegismerésre fektetnek hangsúlyt: olyan kihívások elé állítják a résztvevő fiatalokat, amelyek leküzdésével önbizalmat nyerhetnek, bátorságot meríthetnek és fejlődik a kezdeményezőkészségük, személyiségük. Az Outward Bound módszereinek megfelelően olyan kihívó és fejlesztő programelemeket csinálnak végig mint egy háromnapos szárazföldi expedíció, egy kétnapos vizi-expedíció (kenuzás a Maroson) és különböző csapatépítő tevékenységek. A humánerőforrás menedzserek segítségével pedig foglalkozni fognak az alkalmazás és munkavállalás tematikájával, megtanulnak önéletrajzot és motivációs levelet írni, és szakmai visszajelzéseket kapnak tőlük. Betekintést nyernek az önkéntes munkába, amely által megtapasztalják az önkéntesség előnyeit, amit majd hazatérve otthonaikba, kamatoztathatnak. Kulturális ismereteiket is bővíthetik ezen a programon, mivel lehetőségük lesz egymás országáról, hagyományairól tanulniuk, ezáltal toleránsabbakká és elfogadóbbakká válnak. A résztvevő országok: Románia, Magyarország, Ausztria, Olaszország, Lettország, Bulgária.

DSC_0001

A programon való részvétel hozzásegíti ezeket a fiatalokat, hogy otthon bátrabban keressenek munkát, és a jelentkezéskor, az állásinterjún megfelelően képviseljék magukat. Ugyanakkor bátrabban fognak egyéni kezdeményezéseket is indítani. Az Outward Bound – mint minden programján, ezen a programon is a tapasztalati alapú tanulás módszerét használja, mert így sokkal hatékonyabb és maradandóbb a fejlődés. „Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam, és megértem”. (Konfuciusz)

Share this post

PinIt
scroll to top