Az üzleti turizmus menti meg a város szállodáit?

Míg 1990-ben csak 12 vendéglátó helyiség volt Marosvásárhelyen, ezek létszáma 2010-ben 22-re nőtt. És a hasonló beruházások még nem értek véget.

De kik foglalják el azt a rengeteg szobát? Mert biztosan nem a klasszikus városlátogató turisták. Erre a helyes válasz: az üzleti ügyekben érkező szakemberek.

Marosvásárhelyről nem mondhatni, hogy felkapott idegenforgalmi központ. Lenne ugyan, amit megmutatnia, de sajnos elvész a hétköznapok egyéb fontosabb dolgai között. A helyi vendéglátóipar ennek ellenére virágzik, mert az üzleti ügyekben utazók, a konferenciákra, tréningekre, csapatépítőkre érkezők éltetik.

Csupán idén három luxusszállodát adtak át Marosvásárhelyen: a Premier, Plaza és a Grand szállót. Dacian Vlas, a Ciao, Plaza és Business Center hotelek főmenedzsere úgy nyilatkozott, ezeket a hoteleket egyértelműen az üzleti turizmus tartja fenn, hisz manapság ebbe fektetnek be a legtöbbet. Folyamatosan érkeznek csoportok szemináriumok, konferenciák, teambuilding típusú összejövetelek, képzések megtartására. Hétvégén pedig az üzletemberek és turisták kipihenhetik magukat a szállók által biztosított wellness-spa központokba – vezette fel a helyzetképet Vlas, magyarázatot adva ugyanakkor a hotelek gyarapodására is

Az üzleti ügyek mellett, a város vendéglátó egységei a fesztiválok és sportrendezvények idején is komoly összegeket inkasszálnak. Csak a Félsziget fesztiválon tavaly 63 ezer látogató fordult meg, közöttük rengeteg hazai és külföldi. Továbbá, a sportklubok sem sajnálják a pénzt a legszebb hotelszobák lefoglalására, a megyei sportélet fejlődése pedig további csapatokat vonz a város luxusszállóiba.

Share this post

PinIt
scroll to top