Benedek: „Frunda osztja meg a magyarságot!”

Az utóbbi hetekben-napokban Frunda György, az RMDSZ polgármester-jelöltje azt nyilatkozta különböző sajtóorgánumoknak, hogy a magyar ellenjelöltjei is elvisznek szavazatokat, és ő attól a helyzettől tart, hogy a jelenlegi polgármester kevesebb szavazattal győz, mint a magyar ellenfeleire leadott szavazatok összege.

Figyelmeztette dr. Benedek Imrét, és Smaranda Enachét a két magyar szavazatokra aspiráló jelöltet, hogy „ki-ki számoljon el a maga lelkiismeretével, ha ilyen helyzet áll majd elő a választások után.”

Ma tartott sajtótájékoztatóján Benedek Imre, a Polgári Koalíció polgármester-jelöltje visszautasítja Frunda György vádjait.

„Téves kijelentés, hogy az én személyem és jelöltségem osztja meg a magyarságot Marosvásárhelyen. Kezdetektől javasoltam egy előválasztás megszervezését, amely által a vox populi dönthette volna el, hogy ki a legesélyesebb ellenjelöltje Dorin Floreának. Én a legutolsó percig vártam, hogy ez a megmérettetés megszervezése megvalósuljon, sőt, különböző kompromisszumok árán is képes lettem volna megegyezni Frunda Györggyel és Smaranda Enachéval is. Sajnos ez az RMDSZ – leginkább a Szövetség felsővezetése – miatt meghiúsult” – jelentette ki Benedek.

Hozzátette, hogy kizárólag az előválasztás intézménye jelentette volna azt a megnyugtató megoldást, amely révén demokratikus úton, egyetlen, a lakosok által választott magyar jelölt szállt volna harcba a polgármesteri székért. Ugyanakkor a professzor nehezményezi, hogy hosszas tárgyalások után is ellenezték a szövetségiek ezt, és ezáltal több magyar jelölt indulásával a magyar voksok is megoszlanak, és Florea újrázhat.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    „Engem 5000 összegyűjtött aláírás kötelez arra, hogy folytassam a küzdelmet a városvezetői tisztségért folyó harcban, és emiatt nem hagyhatom cserbe a szavazótáborom és az engem támogató csapatot” – összegzett a Polgári Koalíció jelöltje.

    Forrás: Központ

    Share this post

    PinIt
    scroll to top