Bepereli Tőkés az Antena 3 két újságíróját

tokes-laszloArra kérték fel, indítson pert Dana Grecu és Radu Tudor, az Antena 3 hírtelevízió újságírói ellen – jelentette be ma tartott sajtótájékztatóján Kincses Előd, Tőkés László europarlamenti képviselő ügyvédje.

Kincses úgy nyilatkozott, Tőkés törvényre szándékszik adni a két szakembert, becsületsértés vádjával. Az europarlamenti képviselő ugyanis azt állítja, a Dana Grecu által vezetett, február 8-án közvetített műsorban Radu Tudor úgy fogalmazott, „Tőkés a legnagyobb élő románellenes”.

Tőkés 30 ezer lejt kér kártérítésként, valamint Radu Tudor, Dana Grecu és az Intact Media elkölcsi felelősségre vonását is követeli – részletezi az ügyvéd hozzátéve, a feljelentést a hét folyamán fogja benyújtani, Bukarest 1. kerületének a Törvényszékén.

Kincses Előd szerint attól, hogy Tőkés az autonómia mellett érvel, még nem lesz „antiromán”. Mint ahogyan azok sem nevezhetők románellenesnek, akik például a monarchia visszaállítását szeretnék. „Aki egy kicsit is ismeri Románia törvényrendszerét, az tudatában van annak, hogy ha valaha is létezni fog  Székelyföld autonómiája, azt kizárólag Románia Parlamentje szavazhatja meg, maga után vonva az Alkotmány módosítását.” – magyarázta az ügyvéd.

Share this post

PinIt
scroll to top