Betört ablakokkal távozott az Orient Express Segesvárról

A legendás Orient Express három betört ablakkal futott ki a segesvári vonatállomásról. Mint ismert, a nosztalgiavonat évente egyszer közlekedik a Párizs-Konstantinápoly útvonalon, azonban vasárnap este, miután a segesvári vonatállomáson várakozott, az 112-es segélyhívón jelentették: a vonat törött ablakokkal hagyta el az állomást.

Livia Popa, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője szerint, a szerelvény vasárnap, 21.30 órakor érkezett meg Segesvárra, és körülbelül két perc elteltével már értesítették is az 112-t, hogy az egyik kocsi ablaka megrongálódott.

Rögtön a telefonhívás után, a vonat már el is indult, elhagyta Maros megyét, és legközelebb csupán az Arad megyei Kürtös határátkelőnél tudott csak megállni, ahol elkezdődött a nyomozás. Ekkor derült ki, a nosztalgiavonat három kocsijának egy-egy ablakát törték be.

A helyszínelés eredményeit Maros megyébe küldik, ugyanis ide érkezett be a riasztás – nyilatkozta Livia Popa, aki szerint több magyarázata is lehet az esetnek, egyik például az, hogy kővel dobták be a szerelvény albakait.

Arra viszont (még) nincs bizonyíték, hogy a rongálás szándékos volt-e, ugyanis a hatóságiak egyetlen szemtanút sem találtak.

Fotó: ziuaveche.ro

Share this post

PinIt
scroll to top