Betörtek a Gyerekvédelem székhelyére

Ismeretlen tettesek törtek be hétfőn a Megyei Gyerekvédelmi és Szociális Gondozói Igazgatóság székhelyére. A rendőrség már összeállította a gyanúsítottak listáját, a hallgatások a napokban zajlanak.

A rablók számítógépeket vittek el, az intézmény adatbázisával és több megvásárolt szoftverrel együtt. A károk értéke meghaladja a 11 ezer lejt.

Doru Constantin, az igazgatóság szóvivője úgy nyilatkozott, az eltűnt adatbázist az archívumban elhelyezett dossziék tartalmából újra össze tudják állítani. A betörők ugyanis az intézmény fogyatékos személyekkel foglalkozó részlegébe hatoltak be, és onnan csenték el a számítástechnikai eszközöket. Az archívum részleg pedig érintetlen maradt.

Doru Constantin hozzátette, igaz ugyan, hogy a napokban vették őrizetbe a Megyei Nyugdíjpénztár keretén belül dolgozó Gheorghe Sămărghiţant, a két ügy mégsem függ össze. A szóvivő azzal indokolta meglátását, hogy Sămărghiţan a rokkant személyek bizottságában tevékenykedett, nem pedig a fogyatékosokéban, így a hétfői lopásnak semmi köze a volt vezető előzetes letartóztatásához.

A Gyerekvédelem székhelyén zajló helyszínelés során, a hatóságok ujjlenyomatok és különböző minták alapján szűrték ki a gyanúsítottakat. Konkrét információk még nincsenek a valós tettesekről, mivel az intézményben működő riasztóberendezés mellett nincs térmegfigyelő kamera. A rablóknak pedig sikerült elhallgattatni a riasztót, még mielőtt a biztonsági őrök gyanút fogtak volna.

Share this post

PinIt
scroll to top