Biciklitúra – ezúttal a Bekecsre

A Pro Biciclo Urbo idei második kerékpárútját szervezi. Ezúttal a Bekecsre kirándulhatnak a biciklisek, összesen 80 kilométert tekerve.

Újdonságként a kerekező csapat mellé a gyalogtúrák kedvelői is csatlakozhatnak, ugyanis a Hóvirág jelszó alatt zajló hétvégi, közúti és hegyi biciklis kirándulást gyaloglással kötik egybe a szervezők.

A Bekecsre vasárnap, április 10.-én indul a csapat, a következő útvonalon: Marosvásárhely-Nyárádszereda-Nyárádmagyaros-Nyárádseje-Mikháza-Búzaháza-Csíkfalva-Nyárádszentmárton-Iszló-Székelykál-Székes-Tófalva-Marosszentgyörgy-Marosvásárhely. Nyárádsejében lesz a kitérő a Bekecs csúcsra, amely 1080 méter magasan fekszik. Innen a Körtvélyes mezei és a Kerek erdő széli hősök temetője felé ereszkedik majd a csapat, vissza Nyárádsejébe. A kitérő: menet-jövet 11 kilométer gyalogtúra.

A vasárnapra tervezett össztávolság kerékpárral 80 kilométer. Ebből 56 aszfaltozott, 19 köves, míg 5 km földúton fut. A szintkülönbség megközelítőleg 800 méter. A nehézségi fok pedig „D”, azaz nehéz. A túra időtartama 1 nap.

Ami a látványosságokat illeti, nem lesz belőlük hiány: Nyárádszereda központja a Bocskai szoborral, a Bekecs hegy platóját bórító hóvirág, tőzike, kékjácint virágtakaró, szép kilátás a csúcsról és vízválasztókról a környékre, a mikházi ferences kolostor, a székesi Illyés-udvarház, a marosszentgyörgyi Máriaffy-kastély, valamint az érintett 19 település egyéb jellegzetességei.

A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy az útvonat az időjárás függvényében változhat. A tervek szerint kolbász- és szalonnasütés is lesz, ezért megkérnek minden részvevőt, hogy vigyen magával sütnivalót is. A túrához továbbá nélkülözhetetlen a megfelelő öltözet, élelem, pénz, és természetesen a jó allapotban lévő kerékpár.

Az indulás időpontja tehát április 10., vasárnap. A gyülekező a Tudor lakónegyedbeli Favorit buszmegállóban lesz, reggel 8 órakor. Az útvonalat itt lehet megtekinteni. További infókat pedig Kulcsár Bélától tudhatnak meg, a 0731 417 215-ös telefonszámon.

Share this post

PinIt
scroll to top