Bíró Zsolt is megpályázza idén a megyei tanácselnöki funkciót

Bíró Zsolt lesz Lokodi Edit Emőke vetélytársa a Megyei Tanács vezetéséért folyó harcban. Bíró Zsoltot a Polgári Koalíció jelöli a funkcióra – derült ki ma délben egy sajtótájékoztató keretén belül.

Bíró Zsolt, a Marosvásárhelyi Rádió újságírója és a Marosszék Székely Tanácsának Maros megyei elnöke egyben úgy nyilatkozott, ideje eljönnie a változásnak a magyar közösség soraiban is. Egy demokráciában versenyhelyzetnek kell lennie a pártokon belül is. Nem valaki ellen indulunk, hanem valamilyen célért – érvelt a politikus.

A sajtótájékoztató ideje alatt sor került egy közreműködési szerződés aláírására is, amelyet a Marosszék Székely Tanácsa és a Magyar Polgári Párt képviselői láttak el kézjegyükkel, a marosvásárhelyi helyhatósági választásokon való összefogás értelmében.

Bíró Zsolt szerint, a választási program fontos része lesz az ország területi újraszervezésének ügye, amely jelen pillanatban stagnál a kormányban. A képviselő a felvállalt feladatok elvégzése érdekében hat hónapos fizetetlen szabadságot kért a Marosvásárhelyi Rádiótól.

Fotó: e-nepujsag.ro

Share this post

PinIt
scroll to top