Borbély: április 3-án indul a roncsautó-program

Idén április 3-án indul a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programja, a magán személyeknek szóló roncsautó-program – nyilatkozta Borbély László környezetvédelmi miniszter.

A használtautó-begyűjtők, illetve az új gépjárművek gyártói/forgalmazói 2012. március 19- 28 között adhatják le a Környezetvédelmi Alapnál programban való részvételükhöz szükséges dokumentumokat – tudtuk meg a minisztertől.

A 2012-es pályázati szesszióról Borbély László elmondta: a forgalomból kivont, tíz évesnél öregebb környezetszennyező autókért idén is 3.800 lej értékben adunk támogatást. Ebben az évben 114 millió lej áll a rendelkezésünkre, az összeg körülbelül 30 ezer roncsautó forgalomból való kivonására elegendő.

A programban részt venni kívánó polgárok idén április 3 – november 19 között adhatják le a régi, környezetszennyező autójukat a begyűjtőknél, és 2012. április 18 – november 23 között használhatják fel a cserébe kapott értékjegyeket, új gépkocsi vásárlására. Egy új autó vásárlásakor legfeljebb három értékjegyet lehet felhasználni – hangsúlyozta a környezetvédelmi miniszter.

A jogi személyek április 23-ától pályázhatnak a roncsautó-programra – emelte ki Borbély László.

A roncsautó-program pályázati kiírása és útmutatója a Környezetvédelmi Alap honlapján érhető el.

Share this post

PinIt
scroll to top