Borbély arról, hogy miként veszített Frunda a választásokon

borbely-laszloA választási törvény és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) indulása a parlamenti választásokon eredményezte azt, hogy Frunda György nem jutott be a Szenátusba, holott őt illették legtöbben a szavazatukkal abban a körzetben, amelyben indult – vélekedett Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

Borbély megköszönte a szavazópolgároknak, hogy voksukkal támogatták az alakulatot. És külön köszönetet mondott az 5. választói körzet polgárainak, akik 70%-ban adták rá a szavazataikat.

„A választások eredményei arra utalnak, hogy az RMDSZ továbbra is számíthat a romániai magyarok többségének a bizalmára. Komolyan vesszük a nekünk tulajdonított hitet, és továbbra is méltó módon képviseljük a demokrácia és a hosszútávú fejlődés elveit Románia Parlamentjében, mint ahogyan a magyarság érdekeit, és a Romániában élő kisebbségekét is, hangsúlyt fektetve a Romániában élő állampolgárok alapvető jogaira.” – fogalmazott Borbély. Hozzátette, a közös cél az, hogy modern és stabil társadalmat hozzanak létre úgy gazdasági, mint politikai szempontból.

Borbély László ugyanakkor csalódottságát is kifejezte az iránt, hogy Frunda György nem szerzett újabb szenátori mandátumot. A politikai alelnök ugyanis úgy véli, hogy Frunda a választási törvény „görbesége” és az EMNP indulása miatt veszített. De az RMDSZ mindent megtesz azért, hogy a volt szenátornak ezentúl is szava legyen a politikában – nyilatkozta Borbély a Mediafaxnak.

Olvasd el Frunda György marosvásárhelyiekhez írt levelét

 

Share this post

PinIt
scroll to top