Borbély László csatlakozik a „Ne vágj ki minden fát” civil mozgalomhoz

borbely-laszloBorbély László csatlakozik a „Ne vágj ki minden fát” marosvásárhelyi civil mozgalomhoz a polgármesteri hivatal fakivágási módszerei ellen, azért vasárnap, 2013 április 14-én részt vesz a Virágóránál szervezett tiltakozáson.

„Nem csak mint volt környezetvédelmi minisztert, de mint marosvásárhelyi lakost is dühít, hogy az önkényes városvezetés különböző kifogásokkal folyamatosan kibúvik a törvényes keretek alól, és tájépítészet címszó alatt egy kopár várost hagy maga után” – fogalmazott Borbély László.

Hozzátette, a városban nem ez az első eset, hogy visszaélést tapasztal a zöldövezetekkel szemben és sürgősen szükség van egy hivatalos fellépésre a törvénytelen fametszések ellen.

„Támogatni fogok minden olyan tevékenységet és megmozdulást amely a törvénytelen faírtásokat leállítja és amely a tettesek felelősségre vonásához vezet. Ugyanakkor kezdeményezni fogom a környezetvédelmi törvény módosítását, hogy az a mostaninál szigorúbb fellépéseket írjon elő a törvénytelen fametszések ellen” – tette hozzá Borbély.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top