Borbély László: Képmutatás Tőkés László felmondási gesztusa

Az RMDSZ politikai alelnöke, Borbély László szerint, Tőkés László RMDSZ-ből való kilépése túl későre jött, ezért a gesztus csakis a politikus képmutatását bizonyítja – írja a Mediafax.

Borbély László hozzátette, Tőkés Lászlót személyes indokok vezérelték az Európai Parlamentbe való bejutáshoz. Az utóbbi két évben az EP politikus nem tett mást, minthogy konfliktushelyzeteket gerjesztett. Ezért többször is kérték már tőle, tisztázza magában álláspontját, ugyanis nem jelenhet meg egy olyan párt nevében az Európai Parlamentben, amelyet később nyiltan is támad – részletezte Borbély.

Az alelnök ugyanakkor úgy véli, Tőkés László azért alapította meg saját pártját, hogy gyengítse a magyarok erejét.

Mint ismert, Tőkés László ma, azaz március 12-én reggel jelentette be felmondását az RMDSZ tagságából. A politikus szerint ugyanis egyes képviselők viselkedésükkel meghiúsítani próbálják az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) tevékenységét, és az RMDSZ csakis a hatalom kedvéért van a kormányban. Ugyanakkor Tőkés azzal sem ért egyet, hogy az RMDSZ beleegyezik a Verespatak projekt kivitelezésébe, és olyan politikát folytat, amely a párt dicstelen érdekeit szolgálja.

Share this post

PinIt
scroll to top