Borbély: nem kell visszafizetni a bérpótlékokat!

Az RMDSZ szenátorai és képviselői év elején törvénytervezetet nyújtottak be a Parlamentben, amelyben pénzügyi amnesztiát javasolnak azon közalkalmazottak számára, akiket bérpótlékaik visszafizetésére köteleztek.

A törvénytervezetet tegnap, április 23-án elfogadta a Szenátus plénuma, a Képviselőházban, amely a döntő ház, ma, április 24-én kerül napirendre a kezdeményezés – jelentette be ma Borbély László, a Szövetség politikai alelnöke.

A politikus elmondta, az RMDSZ már január elején kérte a koalícióban, hogy mentesítsék a közalkalmazottakat az alól a kötelezettség alól, amelyet a Számvevőszék rótt ki, és amely arra kötelezné a helyi önkormányzatokban dolgozókat, hogy fizessék vissza azokat a fizetéspótlékokat, amelyeket a kollektív munkaszerződések alapján, törvényes módon kaptak.

“Számításaink szerint mintegy 300.000 embert érint a pénzügyi amnesztia. Ezeknek az embereknek jelenleg nincs miből visszafizetni ezeket a bérpótlékokat, van olyan helyzet is, hogy havonta kevesebb mint 500 lejjel megy haza az a közalkalmazott, aki visszafizetné bérpótlékait. Ez anyagilag nagyon megterhelő a családoknak, ezért tartottuk fontosnak összeállítani ezt a törvénytervezetet. Az RMDSZ kezdeményezése számtalan család életét könnyíti meg” -mondta el Borbély László.

Amennyiben a Képviselőházban is megszavazzák a pénzügyi amnesztiára vonatkozó törvénytervezetet, közel 300.000 közalkalmazott mentesül majd a visszafizetési kötelezettség alól.

Share this post

PinIt
scroll to top