Bort neveztek el Dancs Annamariról

A Budapesti Operettszínházban február óta nagy sikerrel játsszák a Borban a Vigasz-Borlovagrendi Operettgálát, melynek két műsorvezetője Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté.

A borgála különlegessége, hogy minden dal a borkultúráról, a borivásról szól, illetve a műsorban Borlovagrendek vonulnak fel és avatnak borlovagot neves és ismert személyek közül. A kerettörténet a XIX. században élt Mathiász János világhírű magyar borász köré épült, aki nemcsak a magyar bortermelés szülőatyja, hanem Kaliforniától Oroszországig ő telepített be sokezer hektárt szőlőtőkével.

Június 7-én, az évad utolsó Borgáláján Mathiász János dédunokája, az Európa Borlovagrend alapítója, Mathiász Gábor egy különleges meglepetést készített elő Dancs Annamari számára:

A gála legvégén a megszokottól eltérően Máté nem búcsúzott el, hanem felidézte a nagy borász egyik mondatát: a szőlőt, a bort meg kell álmodni, és létre kell hozni – meséli Annamari – aztán bemutatott egy új palack bort, aminek a neve Dancs Ancsa. Én teljesen meglepődtem, nem találtam szavakat, csak fogtam a kezemben azt a palack bort… hihetetlen meglepetés volt! A direktor úr adta Dancs Ancsa becenevet még a Miss Saigon próbák alatt, aztán poénból betette a Borgála szövegébe is , ahol a darab szerint Mathiász Jánostól azt kérem, hogy nevezzen el rólam is egy szőlőfajtát, amely a Dancs Ancsa nevet viselje. Úgy tűnik, hogy lassacskán színházi körökben ez a név rám ragad… – fejezi be mosolyogva.

Nos, hogy mikor kerül a boltokba a Dancs Ancsa palackozású Tokaji bor, azt még nem lehet tudni, de az biztos , hogy a színház 2012-2013-as évadában közönség még sokszor fog vigadni, borozgatni a Borban a Vigasz operettgálán.

Share this post

PinIt
scroll to top