Botrány a Hidegvölgyben

A Hidegvölgy lakossága ma a rendőrség jelenléte mellett ébredt. Hogy miért? Eljött az ideje a kiadott haladék törlesztésének, azaz annak, hogy lebontsák az illegálisan épített viskókat a roma negyedben. Persze, ezt a romák nem hagyták szó nélkül, kiabáltak, ordítoztak, és megfenyegették a helyszínen lévő újságírókat.

A hatóságok többször adtak ki haladékot a cigányoknak, hogy hagyják el törvénytelenül összeeszkabált lakásaikat, mégsem tették. Ma pedig eljött az ideje a kilakoltatásnak. A botrány azonban akkor tört ki, amikor a romák meglátták a törmelékelszállítókat és a buldozereket a lakásaik előtt.

A romák helybéli vezetője, Costea Tibor elmondta, akiknek ma lebontották a lakásaikat, nem marosvásárhelyi származásúak. Lopnak és prostitúcióval foglalkoznak. A többi romának van rendes háza, az iratai rendben vannak, és dolgozik. A más megyéből idejöttek pedig csak meggyűjtik a helyieknek is a baját, ezért nem bánják, ha megszabadulnak tőlük – magyarázta Costea Tibor. Hozzátette, az ide költözött romák azon túl, hogy senkit meg nem kérdeztek, hogy befogadják-e őket a negyedbe, törvénytelenül is építkeztek a térségben.

Több mint 100 személyt érintett a mai kilakoltatás, akik körülbelül 30 viskót húztak fel illegálisan. Valentin Bretfelean, a Helyi Rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, mivel tisztátalan körülmények között élnek, és állatokat tenyésztenek a város vízellátó medencéi mellett, fennáll a fertőzések veszélye, amely kihatna a város összlakosságára.

A rendőröket nem hatotta meg az ordítozás és a tiltakozás: végrehajtották a lakások lebontását. Holnap pedig haszonjárművekkel teszik rendbe és tisztítják ki az elhanyagolt zónát.

Share this post

PinIt
scroll to top