Botrány a Megyei Tanács ülésén is

A Helyi Tanács múlt heti ülését követően, a Megyei Tanács ma tartott ülése is emlékezetesen zárult: valóságos cirkusz alakult ki a megyei tanácselnök és egy megyei tanácsos között.

Lokodi Edít Emőke, a Megyei Tanács elnöke, és Teodor Giurgea, megyei tanácsos, szólalkoztak össze, a vita pedig a folyton szót kérő tanácsos magatartása váltotta ki.

Az Ipari Park fejlesztési kritériumaira került a sor a szavazásnál, amikor Giurgea kijelentette, el kell napolni az ügyet, mert Nagy István, a park igazgatója, nem tartózkodik a teremben. Az elhalasztásról pedig nem lehetett szó, mivel a napi határozatot a legelején leszögezték, így utólag az már módosíthatatlan.

Giurgea azonban nem tágított a véleményétől, és folyton szót kért, többszörösen is megválasztott tanácsosi funkciójára hivatkozva.

Lokodi eleget tett Giurgea kérésének, a szabályokat betartva, azonban a tanácsos, amikor végre szót kapott, ahelyett, hogy a témánál maradt volna, folyton eltért attól. Mi több, olyan hangnemet használt, amely nem méltó tanácsosi funkciójához – nyilatkozta a tanácselnök, aki végül kijött a sodrából.

Biztos forrásokból kiderült, Giurgea ott sem volt azon a gyűlésen, amelyen alkalma lett volna megvitatni a dolgait a park igazgatójával. Ő pedig, még így is, az ellenkezőjét erősítette – ez dühítette fel Lokodit.

Az összeszólalkozás végeredménye pedig az lett, hogy Giurgea elmondhatta: a parkigazgatónak a gyűlésen lett volna a helye, mivel pénzügyileg a parkot a Tanács finanszírozza.

Share this post

PinIt
scroll to top