Bővül a tilos kábítószerek listája

30 új etnobotanikus szer kerül fel a tilos kábítószerek listájára, holott az ezt megelőző hasonló intézkedések sem jártak sikerrel. A Kormány azonban úgy véli, ez az egyetlen életképes megoldás, amelyet az állam jelen pillanatban felvállalhat ezen szerek forgalmazása ellen.

drogA tiltólistát sürgősségi rendelet formájában egészítik ki a tervezett 30 tudatmódosító készítménnyel. Aki pedig rendelkezik valamelyik újonnan megtiltott droggal, köteles azt 10 napon belül leadni a rendőrségnél, a törvény érvénybe lépésétől számítva.

Az érintett kábítószerek listája itt tekinthető meg.

Mivel sem az egészségügyben, sem pedig a mezőgazdaságban, ipari ágazatokban vagy kutatási folyamatokban nem azonosították a drogok jogszerű felhasználását, az egyetlen terület, ahol ezek forgalmazása és hasznosítása gyümölcsözhet, a kábítószerpiac.

Körülbelül 3 évvel ezelőtt, a Kormány hasonlóan járt el 36 kábítószer és tudatmódosító hatással rendelkező növény betiltására nézve, továbbá ellenőrzőakciót is szervezett, az Országos Drogellenes Ügynökség, a Pénzügyőrség és a Vámhivatal szakembereivel közösen. A kezdeményezés azonban nem volt sikeres, az eladók ugyanis gyorsan alkalmazkodtak az új törvényhez, és megtalálták a kibúvót: megváltoztatták a termék kémiai összetételét, ami által az már nem ütközött törvénybe.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Forrás: citynews.ro

    Share this post

    PinIt
    scroll to top