Brassai Zsombor lett a Maros Megyei RMDSZ vezetője

RMDSZ logóAz RMDSZ Maros megyei képviselői tegnap gyűltek egybe, hogy megválasszák leendő vezetőjüket. A szavazást követően, az alakulat új Maros megyei elnökévé Brassai Zsombort nevezték ki a párttagok.

Brassai Zsombor Kelemen Atillát váltja fel, aki többször is nyilatkozta már, hogy ideje lenne visszavonulnia, és egy fiatalabb személynek átvennie a Maros megyei szövetség vezetését.

Az új vezető győzelme elsöprő volt, az összesen 215 szavazat közül ugyanis 206-ot tudhatott magáénak az általános nagygyűlésen.

Brassai célkitűzései között a Megyei Tanács visszahódítása, valamint a magyarság bizalmának a visszaszerzése szerepel. Brassai szerint, a többi magyar pártnak sikerült „elrabolnia” a szavazók bizonyos hányadát úgy a helyhatósági, mint a parlamenti választásokkor.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének átszervezési terve még tavaly nyáron felmerült, amikor a párt „nagyjaiban” felmerült a szükséglet az újításra, a szövetség jó működésének az érdekében. Marosvásárhely ugyanis jelentős szerepet játszik az RMDSZ életében.

Share this post

PinIt
scroll to top