Brit tűzoltók segítik a Maros megyei tűzoltókat

tuzoltoknapja2012A Horea Maros Megyei Tűzoltósági és Vészhelyzeti Felügyelőség és a Shropshire-i Tűzoltó Departman (Nagy-Britannia) között fenntartott jó kapcsolatnak köszönhetően, a szigetország szakemberei folyamatosan segítenek a helybéli tűzoltókon.

Míg 2012. októberében a segesvári tűzoltóságot támogatták két speciális tűzoltókocsival, addig idén ismét két speciális tűzoltóautót, egy sürgősségi tűzoltókocsit és 500 védőfelszerelést hoznak magukkal, Maros megyei látogatásuk alkalmával.

Az érkező járműveket az intézmény a szászrégeni és a dicsőszentmártoni tűzoltóegységek között osztja szét. A felszerelés megfelelő használata érdekében pedig a tűzoltók képzésen vesznek részt, amelyről szintén az angol kollegák gondoskodnak.

Ahhoz, hogy ez a jótékonykodás megtörténhessen, besegített a Szászrégeni Rotary Klub is, ugyanakkor a brit tűzoltók önkéntes akciókat szerveztek, az autók és a felszerelés beszerzésére.

A haszonjárművek kulcsainak ünnepélyes átadására pénteken, 13.00 órakor kerül sor, Szászrégenben, valamint 18.00 órakor, Dicsőszentmártonban. Segesváron szombaton, 14.00 órai kezdettel kezdődik az ünnepély.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top