Bűnvádi dosszié az ócskavasgyűjtő vállalatoknak

ocskavasgyujto - illusztracioA Maros Megyei Rendőr-felügyelőség sajtóközleménye szerint, a hatóságiak összesen két bűnvádi dossziét indítottak, és öt pénzbírságot róttak ki, 15 ezer lej értékben, a Maros megyében tevékenykedő, ócskavasgyűjtéssel foglalkozó cégek körében, egy átfogó ellenőrzés során.

A rendőrségi akció két napja tart, és a megye teljes területére kiterjed. Ennek során 18 ócskavas- és egyéb hulladékgyűjtő vállalatot vizsgáltak át az illetékesek.

A büntetéseket egyes hulladékok újrahasznosítását engedélyező bizonylat hiányáért szabták meg, a bűnvádi iratcsomókat pedig adócsalás miatt állították össze a rendőrök.

Az akció célja, hogy felfedje a törvényszegésekből származó javakat, a lopások által szerzett anyagokkal való kereskedést, fényt derítsen azokra a személyekre, akik törvénytelenül gyűjtenek és hasznosítanak újra hulladékot, továbbá kövesse a javak származását alátámasztó dokumentáció hitelességét – áll a felügyelőség közleményében.

A május 27-én elindított ellenőrzőakcióban közösen vesznek részt a rendőrség csalást nyomozó és bűnügyi osztályának a képviselői, valamint a Megyei Környezetvédelmi Őrség és a Pénzügyőrség illetékesei.

Forrás: muresnews.ro

Fotó: internet

Share this post

PinIt
scroll to top