Bürokráciát megszüntető lépések Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Prefektúra vissza nem térítendő uniós pénzalapokat szerzett, amelyeket kimondottan a bürokrácia megszüntetésére fognak felhasználni az említett két hivatalban.

Az önkormányzat és a Főispánság aközé a 22 romániai település közé tartozik, amelynek sikerült pénzt nyernie az elektronikus szolgáltatások kiépítésére és tökéletesítésére az Európai Uniótól. Az összeghez a város a Távközlési Minisztérium által jutott hozzá, amelyhez mindkét intézménynek hozzá kell járulnia bizonyos százalékkal.

Valerian Vreme, távközlési miniszter úgy nyilatkozott, ma kötötték meg a partneri kapcsolatra vonatkozó szerződést a felek, 24 hónapos határidővel, amelynek eredménye az információáramlás korrigálása lesz – az állampolgár javára.

Ez a kezdeményezés tulajdonképpen egy újabb lépést jelent a „Digitális város” projekt megvalósításához. Ha sikerül kiépíteni az elektronikus hálózatot úgy az adatok tárolásában, mint az információ terjesztésében, Bráczi Győző alprefektus szerint a megye 92 településében is bevezetik majd a számítógépes „e-adminisztrációt”, amely segítségével jóval csökkenni fog a bürokrácia a megye közintézményeiben.

Share this post

PinIt
scroll to top