Ciotlăuş ellenőrzést rendelt el az önkormányzatban

Ionela Ciotlăuş, Marosvásárhely alpolgármestere felkérte a Maros Megyei Prefektúrát, végezzen ellenőrzést a város polgármesteri hivatalában.

Az alpolgármester azt szeretné, ha az illetékesekből álló csapat kiderítené, mi a valós helyzet a marosvásárhelyi hőszolgáltatással kapcsolatban, illetve hogy pontosan mire költötte az önkormányzat a pénzt, amelyet az E-Starnak kellett volna időben kifizetnie.

Ciotlăuş nyilatkozata azon a gyűlésen hangzott el, amelyet ma a 13 melegvíz nélkül maradt lakótársulás elnökeivel tartottak. Az alpolgármesternek egyébként levelet is írtak a felháborodott lakók, akik afelől érdeklődtek, hogy törvényes-e a Helyi Tanács által megszavazott döntés, mely szerint a Polgármesteri Hivatal energetikai osztálya átvenné a városban a hőszolgáltatást. Ciotlăuş ugyanazt a választ adta a kérdésre, mint amelyet Alexandru Frătean, prefektus is múlt héten elmondott: semmilyen törvénytelen szempontot nem észlelt a határozat kapcsán.

Az immár egy hónapja melegvíz nélkül maradt marosvásárhelyiek azzal vádolják az önkormányzatot, hogy inkább törődik a parkok építésével, mint a hőszolgáltatás ügyének a megoldásával.

Share this post

PinIt
scroll to top