Cornel Brișcaru: Siletina-mentes tömegközlekedést Marosvásárhelyre

Tömegközlekedés-buszA marosvsárhelyi Transport Local Rt. legyen az egyedüli vállalat, amely tömegközlekedéssel foglalkozik a város területén – fejezte ki véleményét Cornel Brișcaru, helyi tanácsos, aki azt is javasolta, halasszák el a Transpot Local – Siletinának szánt költségvetés elbírálását, viszont a többi tanácsos ellenezte a kérését.

„Nem érthetünk egyet abban, hogy a közpénzek egyes magánvállalatok zsebébe kerüljenek, csupán azzal a kifogással, hogy ők az egyedüliek, amelyek tömegközlekedést biztosíthatnak a városban…” – fogalmazott Brișcaru.

Hozzátette, tanácsos kollegái nem osztoztak a véleményében, amikor azt nyilatkozta, a Tanács közvetlen alárendeltségében lévő vállalat is elláthatná ezt a feladatot, önmagában, talán minőségibb közlekedési eszközökkel, forgalmasabb vonalakon, más pénzügyi viszonyok mellett, tisztább környezetben.

Mivel egyetlen javaslatával sem értettek egyet a városatyák, Cornel Brișcaru úgy döntött, végleg kiszáll a Transport Local Rt. Közigazgatási Tanácsából. A tanácsos ugyanis meg van győződve afelől, ha a Helyi Tanács csak 1 millió lejjel szánna többet erre a szolgáltatásra, a Transport Local Rt., amelynek egyedüli részvényese a Helyi Tanács, képes lenne egyedül biztosítani a tömegközlekedést Marosvásárhelyen, kiküszöbölve ezáltal a kívülálló céggel való együttműködést.

Forrás: citynews.ro

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top