Csak három magyar fellépő lesz a Kultúrpalota ünnepségén

A kultúra összeköt a mottója annak a rendezvénysorozatnak, amelyet a Maros megyei önkormányzat szervez élén Ciprian Dobre elnökkel, a száz éve épült marosvásárhelyi Kultúrpalota tiszteletére. A meghívott előadók között csak hárman képviselik a magyar kultúrát.

Kultúrpalota

A tanácselnök az újságírók előtt ismertette a programot, amelyet szeptember 5-én Lucian Boia történész indít egy konferenciával a kisteremben, illetve a szatmárnémeti Radu Stanca Színház előadása a nagyteremben.

A továbbiakban Pavel Tornea emlékére szerveznek koncertet Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaș és Dumitru Gliga részvételével a nagyteremben, a kisteremben pedig Victor Ciutacu tart előadást. Számos előadás, koncert, kiállítás, rendezvény színesíti a sorozatot, a zömében román meghívottak mellett egy angliai, egy svájci és egy franciaországi vendéggel.

A fellépők, meghívottak között a magyarországi Karthágó együttes, Molnár Tünde marosvásárhelyi orgonaművész és Kardos Álmos, illetve Kardos Margit kamarazenészek képviselik a magyar kultúrát.

A műsortervben szerepel az 1969-ben alakult és máig működő Uriah Heep, angol hardrock-zenekart is, amelyről Dobre elmondta, meghívták és írásos visszaigazolást is kaptak arról, hogy szeptember 8-án koncertezik a város főterén.

Ciprian Dobre többször is hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón, hogy a szeptembertől novemberig tartó rendezvénysorozatot az interkulturalitás jegyében szervezik, ahol életkortól és nemzetiségtől függetlenül mindenki talál tartalmas programot. Az önkormányzat elnöke ezzel a sorozattal tisztelegne a Kultúrpalota építtetői előtt.

Forrás: Maszol.ro

Share this post

PinIt
scroll to top