Csak hétvégeken nyit a marosvásárhelyi Állatkert

Az újrarendezési és korszerűsítési munkálatok miatt a marosvásárhelyi Állatkert módosít a nyitvatartási programon. Ennek értelmében, október 17-től csupán szombaton és vasárnap várják a látogatókat, 10 és 18 óra között – értesít az intézmény vezetősége.

Az Álltakert kiterjesztésének és felújításának értéke meghaladja a 17,8 millió lejt. A projekt költségeihez a Környezetvédelmi Minisztérium közel 11 millió lejjel járul hozzá, a maradék összeget pedig a helyi költségvetésből kapja az intézmény.

Mint ismeretes, a projekt keretén belül az Állatkertet három csarnokkal bővítik ki, amelyet elefántok és zsiráfok, kistestű ragadozók, valamint mocsári madarak laknak majd be. Továbbá öt kifutót is építenek, az elefántok és zsiráfok, mocsári madarak, kistestű ragadozók, medvék és hazai növényevők számára.

Ugyanakkor új gyalogos sétányokat és autóutakat is létesítenek, a régiek útvonalán azonban nem módosítanak. Az Állatkert területét pedig új, fémszerkezetes és dróthálós kerítéssel kerítik be.

A rehabilitálást és kiterjesztést még 2010. júniusában megkezdték a marosvásárhelyi Állatkertben. A határidő idén augusztusban már lejárt. Ennek ellenére, az Állatkert még ma is munkatelep, és az lesz mindaddig, míg végleg le nem zárulnak a munkálatok.

Fotó: Borsos Csaba

Share this post

PinIt
scroll to top