Csak a prefektus autózhat Sepsiszentgyörgy főterén

Autókázhat a prefektus Sepsiszentgyörgy gyalogos főterén. Kiharcolta magának Sebastian Cucu prefektus, hogy autózhasson Sepsiszentgyörgy gyalogos övezetté nyilvánított főterén.

KovacsZsolt_csak-a-prefektura-autozhat-a-foteren

A kormánybiztos pert indított az önkormányzat ellen, hogy járművel is be tudjon hajtani a prefektúra épülete elé. A sepsiszentgyörgyi városháza megpróbálta elkerülni a pereskedést, ezért kihelyeztek egy táblát amely szerint a főtéren tilos az autózás ”kivéve a kormánybiztosi hivatalnak”. Ugyanakkor leszabályozták azt is, hogy a főtéren működő vendéglők, üzletek áruellátását este 10 és reggel 7 óra között szabad megoldani.

Ezek alapján ha napközben valaki autóval közlekedik a játszadozó gyerekek, sétáló családok illetve vendéglők főtéri nyárikertjei között az Sebastian Cucu prefektus, vagy a kormányhivatal valamely alkalmazottja lehet.

Antal Árpád polgármester a Marosvásárhelyi Rádió hiradójának elmondta: uniós pályázatból már meg is valósult a város új főtere, így nem tudni mivel járhat az, ha a bíróság a prefektúra javára dönt a tér rendezési tervének ügyében. Másrészt a közelben kijelöltek egy ingyenes parkolót a megyei tanács és a prefektúra járművei számára, így megoldották a két intézmény parkolási gondjait.

Antal Árpád szerint azért helyezték ki a főtér bejáratához a prefektus autózását engedélyező táblát, mert abban bíznak, hogy visszavonja a pert, ha valóban csak az volt a célja, hogy a prefektúra bejárata elé autózhasson. A tábláról készült fotókat bemutatták a bíróságon is, egyelőre nincs arról tudomásuk, hogy a prefektus visszavonta volna keresetét.

Forrás: Kovács Zsolt/Marosvásárhelyi Rádió

Share this post

PinIt
scroll to top