Csaknem 100.000 Maros megyei diák kezdi ma az új tanévet

Közel 95.000 Maros megyei diák kezdi ma a 2012-2013-as tanévet.

Marosvásárhelyen átadták a Papiu utcát, így a Tudor lakónegyedi diákok könnyen megközelíthetik az Unirea, Papiu, Bolyai, Gazdasági, Pedagógiai, Constantin Brancusi líceumokat, valamint a közlekedés is gördülékenyebben zajlik majd.

A 2012-2013-as tanév 36 hétből áll majd. A végzős osztályok 37 hetet járnak iskolába, amelyből 33 hét tanítás, 4 pedig az érettségi. A Tanügyi Minisztérium újdonságot is hozott a diákoknak. Április 1. és 5. között a diákok a “Tudj többet, légy jobb!” elnevezésű program keretén belül vehetnek részt különböző iskolán kívüli tevékenységben.

Az új tanév egy hetes késéssel kezdődik, amit a húsvéti vakációból levont héttel pótolnak. A tanévkezdés elodázását többek között az előkészítő osztályok megszervezése kapcsán adódó problémák okozták.

Az előkészítő osztályok annak ellenére kezdik el működésüket, hogy múlt héten a képviselőház hallgatólagosan elfogadta a beindításuk elhalasztásáról szóló törvénymódosító tervezetet, amelyet Mircia Giurgiu Kolozs megyei független parlamenti képviselő terjesztett a plénum elé.

Az idei tanév 178 munkanapból áll. Az első félév január 13-án ér véget, a nyári vakáció pedig június 21-én kezdődik.

Share this post

PinIt
scroll to top