Csalás a Megyei Sürgősségi Kórháznál

Az Országos Közbeszerzési Hatóság által végrehajtott ellenőrzések során, irathamisítást fedeztek fel a szakemberek a Maros Megyei Sürgősségi Kórháznál.

A hamis iratokra a 2011-re vonatkozó közbeszerzési folyamatok vizsgálatakor bukkantak rá a hatóság emberei, két olyan szerződés formájában, amelyet ugyanazon beszerzővel kötött meg az intézmény.

A szerződések különböző orvosi készletek szállítására vonatkoztak, 398,1 lej, illetve 102,5 lej értékben (az árak nem tartalmazzák az ÁFÁ-t). Ezekkel kapcsolatban, az ellenőrök érdekkonfliktusra utaló törvénytelen bizonyítékokat találtak, irathamisítás formájában.

A szerződések megkötésekor jelen lévő kiértékelő bizottság egyik tagja beismerte, hogy az édesanyja hamisította meg az iratokat annak érdekében, hogy a cég, amelynél részvényes, elnyerje a megbízást – áll az Országos Közbeszerzési Hatóság hivatalos sajtóközleményében. A közbeszerzési dokumentáció megvizsgálása során ugyanis kiderült, a kórház által megbízott Al Invest vállalat olyan, a Megyei Cégbíróság által kibocsátott hamis igazolványt csatolt a pályázati dossziéhoz, amely szerint az Al Invest részvényese más személy, mint a bizottság tagjának édesanyja.

A csalás bizonyítása nyomán, az érintett személyt 80 ezer lejes pénzbírsággal illették a hatóság képviselői, amelyet – a törvény szerint – ha 48 órán belül törleszt, az összeg a felére csökken.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top