Csalj mosolyt a gyerekek arcára

Olyan világban élünk, ahol minden ember veszélyhelyzetben él. Éppen ezért szükség van olyan emberekre, akik egy nézőpontot képviselnek szociális téren.

Az emberiség igazi sikere abban rejlik, hogy képes újat adni annak a világnak amelyben élünk, ahol az értéknek és a becsületnek ára és hatalma van, ahol mindenki felvállalja felelősségét a társadalom iránt.

Tudjuk, hogy a gyerekek első életévei a legfontosabbak a fejlődés és a növekedés szempontjából.

A vidéki környezetben élő gyerekeket jobban sújtja a migráció, a szegénység, sokuknak nincs lehetősége tanulni és az egészségügyi ellátást sem kapják meg megfelelően, mint a városban élő társaik.

A vidéki környezetben élő gyerekek legnagyobb ellensége a szegénység. Ebből adódik minden olyan nehézség, amellyel a gyerekek szembe néznek: rosszul felszerelt iskolák, gyenge képzettségű tanárokkal, hosszú utak az iskoláig, naponta porban és hóban kell járniuk, ahhoz, hogy tanulni tudjanak, a ruházat és az iskolai tanszerek hiánya.

Az Acropolis Mures alapítvány arra hivatott, hogy ezeket a gyerekeket segítse.

A gyerekek megsegítése mellett figyelmet tanusit a gyerekek pszichológiai, terápiai és nevelési fejlődésére. A gyerekek egyéni és csoportterápiában tanulják meg azokat a dolgokat, amelyeket a fejlődés során elvesztettek. Ugyanakkor az alapítvány a szülőknek is támogatást nyújt.
Az alapítvány segíti a vidéki gyerekek beilleszkedését, segít a tanulásban és az egészségügyi normák ismertetésében, munkájában azon fáradozik, hogy minél kisebb legyen az iskolaelhagyások száma.

Június 1. alkalmával az alapítvány 35 vidéki gyereknek kíván mosolyt csalni az arcára. 2011 május 1. és 2011 május 25 között zajlik az “Ajándékozz egy mosolyt” nevű kampány amelyben mindenki részt vehet és segíthet adományával a rászoruló gyerekeken.

Adományokért a következő telefonszámokat lehet tárcsázni:
0743.51.93.79. ; 0744.86.57.10 ; 0743.15.25.23.

Pénzadományokat pedig a RO 39 BTRL 0270 1205 M 956 03XX bankszámlára lehet utalni.

Aki az alapítvány további munkájára kíváncsi az felkeresheti a szervezet honlapját is a www.acropolismures.ro címen, vagy írhat a office@acropolismures.ro e-mail postafiókra.

Share this post

PinIt
scroll to top