Csalót köröznek a rendőrök

rendorMobiltelefon-társaság alkalmazottjaként bemutatkozó férfi 500 lejt csalt egy idős lakótól, azt hazudva neki, 10 ezer euró fölötti összeget nyert, de ahhoz, hogy átvegye a pénzt, előbb 500 lejt kell fizetnie.

A rendőrség közleménye szerint, az eset június 3-án reggel történt, a kiszemelt áldozat pedig egy 92 éves marosvásárhelyi nyugdíjas volt. Az állítólagos alkalmazott 17 ezer eurós nyereményt ígért az idős bácsinak, cserébe 500 lejt kérve el tőle, amiért lepecsételt nyugtát is adott.

Természetesen, a hitelesnek tűnő okmány hamis volt, a tettes ellen pedig bűnvádi eljárást indítottak, csalás vádjával. A rendőrség folytatja a nyomozást az elkövető(k) azonosítása és felelősségre vonása érdekében – olvasható a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség közleményében.

A hatóságiak szerint, a körözött személy 35–40 év körüli, 1.60–1.70 méter magas, barna hajú férfi. Szürke kabátot viselt, fekete nadrággal. A rendőrség arra kéri a lakosságot, amennyiben segíteni tud a nyomozásban, és hasznos információval szolgálhat a gyanúsítottról, tárcsázza az 112-es segélyhívót.

Forrás: muresnews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top