Csapadékos idő után a fű is nő

Nemcsak a gomba terem esős idő után! Marosvásárhelyen ugyanis a fű is nőni kezdett, a forró, száraz napokat követő bő esőzések után. Ezért, a Polgármesteri Hivatal beszállt a kaszálási hadműveletbe, és segítő kezet nyújt a lakótársulásoknak a fűnyírásban.

Claudiu Maior, alpolgármester úgy nyilatkozott, az önkormányzatnak is be kellett kapcsolódnia a fű levágásába, összegereblyélésébe és elszállításába, mivel ha elhanyagolják, teret adnak a szúnyogok és egyéb kártékony bogarak elszaporodására.

Hozzátette, eddig a Párkány sétány környékén, a Mihai Viteazul sugárúton, valamint a November 7. lakónegyedben összesen 367 ezer négyzetmétert kaszáltak le, a Tudor Vladimirescu lakónegyedben 460 ezret, a Rovinari lakónegyedben, a Szabadság utcában és a Kövesdombon 120 ezret, míg a Kárpátok sétányán és az Egyesülés negyedben 91 ezer négyzetmétert nyírtak le.

A következő napokban is tart a kaszálás a városban – egészítette ki Claudiu Maior. Ugyanis, körülbelül még egy ennyi kaszálnivaló vár a csapatokra, azaz megközelítőleg 200 hektár területről kell levágniuk a füvet.

Az összegyűjtött zöldet a marosvásárhelyi Állatkertbe szállítják, ahol azt az állatok táplálékaként hasznosítják.

Share this post

PinIt
scroll to top