Csökken a munkanélküliek száma Maros megyében

A Munkaerő-ügynökség adatai szerint, Maros megyében 0,16%-kal csökkent a munkanélküliségi ráta. Hogy továbbra is segítséget nyújtson az álláskeresésben, a Megyei Munkaerő-ügynökség újabb 300 szabad állást hirdet a munkakeresőknek, erre a hétre.

A legtöbb személyre a textiliparban van szükség: egyetlen vállalkozó 54 munkást alkalmazna az általa működtetett ruhagyárban. Továbbá, árukezelőket és elárusítókat alkalmaznak, de kereskedelmi vállalathoz igazgatót és gyógyszerészeket is.

Itt tekinthető meg a Maros megyei szabad állások listája.

A Megyei Munkaerő-ügynökség képviselői ugyanakkor állásbörzét is szerveznek a frissen végzettek számára, szeptember 23-án, reggel 9 órától, a „Mihai Eminescu” Ifjúsági Házban. Hasonló rendezvényekre Segesváron és Dicsőszentmártonban is sor kerül.

Az Országos Munkaerő-ügynökség által kiadott statisztikai adatokból kiderült, Maros megyében 399 személlyel kevesebb munkanélküli volt augusztusban, az elmúlt hónapokhoz képest. Ez azt jelenti, a munkanélküliségi ráta 0,16%-kal csökkent. Maros megyében jelenleg összesen 13 ezer 856 a munkanélküli, közülük csupán 4 ezer 713 részesül segélyben.

Share this post

PinIt
scroll to top