Csúszik a víz- és csatornahálózat kiterjesztésére vonatkozó projekt kivitelezése

Maros megye egyik legátfogóbb infrastrukturális terve, a víz- és csatornahálózat kiterjesztése és rehabilitálása, még várat magára. A projekt gyakorlatba ültetését ugyanis megnehezíti a kivitelező cégek kiválasztása: a nyertes vállalatok ellen több fellebbezést is benyújtottak már.

Az Aquaserv vízszolgáltató információi szerint, a szászrégeni tisztítóbázis körüli munkálatok kivitelezője az egyik, aki ellen óvást nyújtottak be. Így a közel 24,25 millió lej értékű munkaszerződés aláírásának folyamatát kötelező módon megismétlik az illetékesek.

Hasonló helyzetben van a radnóti és marosludasi tisztítóállomás felújítását végző cégek kiválasztása is. Hiába tartották már meg a versenytárgyalást, a nyertes vállalatok ellen újabb óvást nyújtottak be. Ezeket jelenleg az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa elemzi.

A dicsőszentmártoni versenytárgyalást is megismétlik, mivelhogy arra csupán egyetlen vállalkozó jelentkezett, akinek az ajánlatát alkalmatlannak ítélte meg a kiértékelő bizottság.

Ami a marosvásárhelyi helyzetet illeti, a versenytárgyalásra való jelentkezést 2012. január 30-án indították el. Eddig két jelentkező adta le ajánlatát, a nyertes kiválasztása még folyamatban van.

A víz- és csatornahálózat felújítását és kiterjesztését, valamint a víz minőségének a javítását biztosító korszerűsítéseket felölelő projekt az utóbbi idők legnagyobb, infrastruktúrára vonatkozó terve Maros megyében.

A projekt összértéke megközelíti a 110 millió 900 ezer eurót, amelynek nagyrészét – körülbelül 84,6 millió eurót az Európai Unió biztosítja, majdnem 13 millió eurót az állam finanszírozza, közel 2 millió euróval a helyi költségvetésből toldják meg az összeget, a maradék szinte 11,4 millió eurót pedig az Aquaserv fizeti hozzá, hitelből.

A terv kivitelezésére három év áll a rendelkezésre. A végeredménynek közel 300 ezer Maros megyei fogyasztó örülhet.

Share this post

PinIt
scroll to top