Csütörtökön indul a Marosvásárhelyi Rádió kerékpáros karavánja

Május 3-án, csütörtökön 12. alkalommal indul útjára a Marosvásárhelyi Rádió kerékpáros karavánja, a Gurul a Rádió. A 9 napos túra alatt 4 megye (Maros, Hargita, Kovászna, Brassó) több mint 100 települését érintik. Összesen 550 kilométert tekernek, hogy találkozzanak hallgatóikkal. A kerékpártúra célja a Marosvásárhelyi Rádió népszerűsítése mellett Székelyföld turisztikai potenciáljának a felmérése, a kerékpáros túraútvonalak feltérképezése és a kerékpározás népszerűsítése.

A csapat nagy részét a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai alkotják, a magyar szerkesztőségtől Joós Erika és Kádár Zoltán, a román szerkesztőségtől Gabriela Panca, Radu Florea és Sorin Schiopu, a némettől Kommer Alois. A műszaki osztályt ifj. Borbély Zoltán és Ioan Tatar képviselik, az adminisztrációt pedig Baróti József.

Rajtunk kívül Keresztes Zsombor, a marosvásárhelyi Pro Biciclo Urbo kerékpáros érdekvédelmi szervezet elnöke, Csányi László volt hegyimentő, Nemes Pál, a túrát támogató vállalkozó, valamint Tulit Zsombor alpinista-hegymászó is csatlakozik a túrához.

A túra ideje alatt naponta 8-10-szer élőben bejelentkeznek, és a helyszínről számolnak be a túra állásáról, a legfrissebb élményekről, a látnivalókról, érdekességekről. Aki szeretne találkozni a Marosvásárhelyi Rádió munkatársaival a 0764-197198-as telefonszámon jelezheti szándékát.

A részletes útleírás:

1. nap, május 3. csütörtök
Bálványos – Bükszád – Mikóújfalu – Málnás – Bodok – Zoltán – Gidóújfalu Sepsiszentgyörgy – 48 km

2. nap, május 4. péntek
Sepsiszentgyörgy – Vadas-tető – Középajta – Nagyajta – Köpec – Barót – Olasztelek – Vargyas – 55 km

3. nap, május 5. szombat
Vargyas – Oklánd – Homoródkarácsonyfalva – Homoródszentmárton – Felsőboldogfalva – Székelyudvarhely – Máréfalva – Homoródfürdő – 60 km

4. nap, május 6. vasárnap
Homoródfürdő – Kápolnásfalu – Szentegyháza – Csíkszereda – Csíkszentkirály – 40 km

5. nap, május 7. hétfő
Csíkszentkirály – Csíkszereda – Csíkcsicsó – Madéfalva – Csíkkarcfalva – Csíkdánfalva – Marosfő – Vasláb – Gyergyóújfalu – Gyergyócsomafalva – 63 km

6. nap, május 8. kedd
Gyergyócsomafalva – Gyergyószentmiklós – Szárhegy – Ditró – Tölgyes – Borszék – 71 km
7. nap, május 9. szerda
Borszék – Maroshévíz – Gödemesterháza – Palotailva – Ratosnya – 60 km

8. nap, május 10. péntek
Ratosnya – Déda – Magyaró – Marosvécs – Marosfelfalu – Szászrégen – Bölkény – Köhér – Nyárádremete – Vármező – 70 km

9. nap, május 11. szombat
Vármező – Nyárádremete – Buzaháza – Csíkfalva – Nyárádszereda – Nyomát – Marosvásárhely – 59 km

Share this post

PinIt
scroll to top