Csütörtöktől forgásba lendül a város

SzóForgataggal indul a csütörtök délelőtt a Vásárhelyi Forgatag háza táján. A középkori Marosvásárhely fontosabb épületeit, helyszíneit ismerhetik meg azok, akik bekapcsolódnak a tematikus városnéző sétába. Dr. Györfi Zalán történész a Bolyai téren várja a középkori város iránt érdeklődő személyeket, 10 órától.

26.sajtotajekoztato-2

13 órakor nyitja meg kapuit az első Történelmi Könyvek Vására és ezzel elindul a TékaForgatag is. A vásár mindenkinek szól, akit a történelem egy kicsit is érdekel. A standokon egyaránt megtalálhatóak lesznek a legfrissebb szakkönyvek, a történelmi témájú szépirodalom és az albumszerű, történelmi tárgyú ismeretterjesztő könyvek. A könyvvásár mellett a Teleki Téka színes programokkal várja a könyvbarát közönséget egészen szombat 14 óráig.

Csütörtök délután már választani kényszerülnek a forgatagozók, 16 órától ugyanis a FilmForgatag szervezői is bepörögnek. Négy magyar filmet láthatnak azok, akik a Maros Megyei Múzeum várban található épületét látogatják meg. Szintén 16 órától KiállításForgatag is lesz, hiszen a Marosvásárhely Forgásban fotópályázatra beérkezett alkotásokból nyílik kiállítás a Deus Providebit Tanulmányi Házban, ahol díjazzák a zsűri által legjobban értékelt fotókat is.

17 órától Erdélyi nemes családok címereit mutatja be Novák József képzőművész a Lórántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület székhelyén. 18 órától a Marx József fotóklub által szervezett fotótárlat megnyitóján is részt vehetnek a fotográfia kedvelői. Az elmúlt két év jellegzetesen marosvásárhelyi eseményeit, rendezvényeit, a városra jellemző életképeket, életeseményeket a Bernády Ház emeleti kiállítótermében nézhetik meg.

19 órától folytatódik a SzóForgatag. Spielmann Mihály történész az Iskola utcai zsinagógában mesél a zsidóság szerepéről Marosvásárhely történetében.

Share this post

PinIt
scroll to top