December 10-ig ingyen lehet korcsolyázni

Kedden, december 4-én több mint 1000 marosvásárhelyi sportkedvelő vett részt a szabadtéri korcsolyapálya avatóján. A korcsolyapálya a Kornisa negyedben működik, a Mihai Eminescu Kulturális Központ mögötti parkban, a megnyitót követő első héten pedig a korcsolyakedvelők díjmentesen vehetik igénybe.

A hangulatot a Csíkszeredai CSS korcsolyázói, a Marosvásárhelyi Jégkorong Klub fiatal sportolóinak felvonulása, valamint jégtáncbemutató tették színesebbé, de ugyanakkor karácsonyi dalok is elhangzottak. A Mikulás a jelenlevőknek zörgőkkel felszerelt rénszarvas szarvacskákat osztott szét, az Ambient kereskedelmi központ felajánlásában, míg két szerencsés marosvásárhelyi egy-egy pár, a Selgros üzletlánc által felajánlott korcsolyát vehetett át.

Az eseményen Marosvásárhely polgármestere, dr. Dorin Florea is jelen volt, aki felkérte a sportkedvelőket, hogy használják a Polgármesteri Hivatal által kialakított pályákat.

A jégre épített miniváros felülete 1300 négyzetméter, amelyből 900 négyzetmétert a felnőtteknek, míg 400 négyzetmétert a gyermekeknek kialakított korcsolyapályák foglalnak el, amelyeket jégből készült ösvények kötnek össze. Egy házikót is felszereltek, ahol a korcsolyázók forró teát fogyaszthatnak.

Az estet Dj Liviu Hodor és Mona koncertje zárta.

Share this post

PinIt
scroll to top