December 5-én nyílik a Karácsonyi Vásár Marosvásárhelyen

A Mikulással érkezik a Karácsonyi Vásár is Marosvásárhelyre. December 5-én nyitja meg kapuit a nagyszabású esemény, amely a minőségi, kézműves karácsonyi ajándékok széles tárháza mellett igazi karácsonyváró hangulatot teremt a város szívében. Idén sem hiányzik majd a Mikulás-vonat, ahogy a Mikulás sem, de újdonságként egy körhinta is beköltözik Marosvásárhely főterére.

December 5-én nyílik a Karácsonyi Vásár Marosvásárhelyen

Fotó: Marosvásárhelyi Karácsonyi Vásár/Facebook

A tavalyi sikereken felbuzdulva idén is nagyszabású Karácsonyi Vásárnak ad otthont Marosvásárhely főtere. A Színház téri városi karácsonyfa mellett mintegy 35 kézműves és helyi termelő standjain lehet válogatni az ajándéknak valót, de nem hiányzik a meleg ital és a harapnivaló sem a kínálatból.

Vásári kavalkáddá alakul a Rózsák terén a Virágóra körüli rész is, aki karácsonyi finomságot akar vásárolni, ízletes falatokat kóstolni, vagy egy pohár forró ital mellett beszélgetni, az ott teheti meg majd, de ott kap helyet a Mikulás háza, ott köröz majd a kicsi Mikulás-vonat, de még egy körhinta is bekerül az ünnepi kínálatba kicsik és nagyok örömére.

A vásári hangulat mellett idén is ünnepi programokkal lehet karácsonyra hangolódni, a karácsonyfa mellett felépül egy színpad, amelyen hétvégenként egymást váltják majd az előadók: élő zene, tánc, néphagyományok mind-mind gazdagítják majd a programot, amelyről részletesen beszámolunk a Karácsonyi Vásár Facebook-oldalán.

A Karácsonyi Vásár december 5-én, hétfőn 15 órától nyitja meg kapuit, az első heti vásár támogatója a Maros Megyei Tanács, a következő hetek és az ünnepi programok szervezője Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala.

A Karácsonyi Vásár hétköznaponként 15.00-21.00 óra között, illetve szombat-vasárnap 11.00-21.00 óra között tart nyitva.

A programokkal tarkított Karácsonyi Vásár ezúttal nem csupán karácsonyig lesz nyitva, hanem az év végéig várják egyes kézművesek, termelők a vásárlókat.

Share this post

PinIt
scroll to top