Decembertől működhet a fedett korcsolyapálya

Jövő hónaptól korcsolyázni lehet a marosvásárhelyi fedett műkorcsolyapályán, amennyiben a Minisztérium átutalja a munkálatok bevégzéséhez szükséges további 5 millió lejt – áll a „Maros” Sportklub közleményében. Az építkezést lassan befejezik a Sportcsarnok melletti épületben, így akár az ünnepek előtt már megnyithatja kapuit a létesítmény.

Az igaz, hogy nincsenek még székek, sem öltözők, de az 1800 négyzetméter kiterjedésű jég pótolni fogja a hiányt – reméli a Sportklub vezetősége.

A fedett műkorcsolyapálya projektje 2008-ban indult, és körülbelül 26 millió lejes befektetést jelent. Az épületet olyan multifunkcionális létesítménynek tervezték, amelyben helyet kapjanak a téli és a küzdősportok, ugyanakkor tornászni, kézilabdázni, kosárlabdázni is lehessen a komplexumban. A kiterjedése 3500 négyzetméteres, amelyből pillanatnyilag 1800-at a korcsolyapálya foglalna el, 1700-at pedig az öltözők, egészségügyi egységek, orvosi rendelők, a tükörterem, valamint a világítást, hangosítást, TV- és rádióműsorok közvetítését szolgáló terem tenné ki.

Aki viszont mielőbb korcsolyára szeretne pattanni, december 9.-től megteheti: a Színháztéren idén is megnyitják a műkorcsolyapályát, ahol 8 lejért lehet a jégen száguldani, 12 lejért pedig korcsolyát bérelni.

És ez még nem minden! Ha komolyabban és tartósan lehűl az idő, a Somos tetőn is lehet majd korcsolyázni, az ott kialakítandó természetes jégpályán.

Share this post

PinIt
scroll to top