Decentralizáció: Marosvásárhely megkapja a Május 1 strandot

Maros megye számára sok fontos módosító javaslatot sikerült a decentralizáció törvénybe bevinni, köztük például azt is, hogy a Megyei Ifjúsági- és Sportigazgatóság végre hivatalosan is a Megyei Tanács fennhatósága alá kerüljön, akárcsak a két szovátai tábor is – idézi Borbély Lászlót, az RMDSZ politikai alelnökét a szövetség hírlevele. 

majus1strand_adevarul.ro

Elmondta, a Maros Sportklubot illetően is “bölcs döntés” született a minisztérium szintjén, tudniillik elfogadták azon régebbi javaslatukat is, hogy egy kiválósági központot hozzanak létre.

“Ez egyrészt garancia arra, hogy a műjégpálya és a multifunkcionális sportcsarnok építése hamarosan befejeződik, másrészt pedig belátják, hogy Románia szinten is egyedülálló létesítmény az egymástól 50 méterre levő két sportcsarnok, amelyeket ha egy rugalmas alagúttal összekötnénk, bármilyen európai, illetve világrendezvénynek otthont tudna nyújtani. Éppen ezért indokolt, hogy a két létesítmény az Ifjúsági- és Sportminisztérium hatáskörébe maradjon, a többi romániai kiválósági központtal együtt, és így kiemelten tudnak majd részesülni a különböző költségvetési támogatásokból” – magyarázta.

A decentralizációs törvény értelmében Marosvásárhely városának átadják a Május 1 strandot és a Víkend-telepen egy sportlétesítményt, amelyet a város vezetősége már régóta korszerűsíteni szeretne.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top