Déri Csaba a BC Mureş edzője

Déri Csaba visszatér Romániába: a Sepsiszentgyörgyi Sepsi BC női kosárlabdacsapatának korábbi trénerét kinevezték a Marosvásárhelyi BC Mureş férficsapatának vezetőedzőjévé.

A háromszéki együttessel 2009-ben bajnoki döntőt játszó, körmendi születésű szakember tavaly nyáron hagyta el a Sepsi BC-t, amelyet egy idényen keresztül irányított. A 49 éves Déri Csaba az elmúlt idényt a Szombathelyi Falco KC férficsapatának trénereként kezdte, ám munkája itt csak tavaly novemberig tartott, majd Salgótarjánban folytatta munkáját.

Déri Csaba most a litván Audrius Prakuraitist váltja a marosvásárhelyi kosárcsapat kispadján. A BC Mureş vezetőtanácsának tagjai titkos szavazással döntöttek arról, hogy a magyarországi szakemberrel képzelik el a jövőt. Déri Csaba 1987 óta dolgozik kosárlabdaedzőként. Karrierjét a Falcónál kezdte, ahol 1992-ig ült a kispadon. Ezután három éven keresztül szülővárosában, Körmenden dolgozott, miközben a magyar korosztályos válogatottakat is felkészítette. Edzői pályafutása során megfordult sok másik magyarországi együttesnél is, illetve Szlovákiában a Rózsahegy női együttesét is irányította.

Share this post

PinIt
scroll to top