Deszka Fesztiválra megy A dög

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Kiss Csaba A DÖG című darabjának nagy sikerű előadásával vesz részt a Debrecenben 2011. február 9-13 között zajló DESZKA Fesztiválon.

Az előadás szereplői: Szélyes Ferenc, Jászai díjas, Nagy Dorottya, Gulácsi Zsuzsanna, Biluska Annamária, Györffy András, Jászai-díjas, Ördög Miklós Levente, László Csaba, Kárp György és Bányai Kelemen Barna. Az előadás rendezője: Kiss Csaba, díszlettervező: Bartha József, jelmeztervező: Bagoly Zsuzsa, zene: Apostolache Zénó, film: Sebesi Sándor, rendezőasszisztens: Tatár Ágota.

Az előadás 2010-ben a Magyar Színházak XXII. Kisvárdai Fesztiválján KISVÁRDA VÁROS DÍJÁT érdemelte ki. A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ díját A DÖG című előadásban megformált Pisti szerepéért LÁSZLÓ CSABA kapta.

A szervezők: a Debreceni Csokonai Színház és a Drámaírói Kerekasztal azért tartják kiemelt jelentőségűnek a DESZKÁ-t, mint a szerzők és színházak párbeszédének fesztiválját, mert évről évre összefogja és erősíti azt a folyamatot, amelyet a kortárs magyar dráma a magyar színházak nyitottságának és a Katona József Pályázatnak köszönhetően az utóbbi időben megélt.

Az ötödik alkalommal sorra kerülő fesztivál programjába Fábri Péter válogatta a darabokat, a 2010-es premier-termésből. A negyvenöt megtekintett előadás közül tizennégy került a fesztivál-programba, ezt egészíti ki három bábszínházi és három felolvasó-színházi produkció.

A Tompa Miklós Társulat előadásra 2011. február 13-án, vasárnap délután 5 órától kerül sor Debrecenben a Víg Kamara teremben.

Share this post

PinIt
scroll to top