Díjakkal tért haza Kisvárdáról a Tompa Miklós Társulat

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata sikerrel szerepelt a 2011. június 17-25 között lezajlott Magyar Színházak XXIII. Kisvárdai Fesztiválján. A seregszemlén versenyben bemutatott előadásokat Erdélyből Dr. Ungvári Zrínyi Ildikó, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára válogatta.

A Tompa Miklós Társulat a versenyprogramban Anton Pavlovics Csehov PLATONOV című színművével volt jelen (rendező: Harsányi Zsolt). Versenyen kívül szerepelt a fesztiválon BÖRTÖNNAPLÓ című előadás, melyet Fedák Sári emlékiratai alapján szerkesztett és állított színpadra Farkas Ibolya művésznő. A fesztivál gyermek-programjában került közönség elé a PINOKKIÓ című mesemusical (rendező: B.Fülöp Erzsébet). Az előadásokat mindegyik esetben a közönség nagy érdeklődése és elismerése kísérte, a PLATONOV előadás után percekig hangzott az ünneplő vastaps.

A Bicskei István – színész, Nagy Viktor – rendező, Nánay István – színikritikus, Proics Lilla – színikritikus, Tasnádi Csaba – rendező összetételű szakmai zsűri döntése alapján a PLATONOV előadás díjakat kapott. A NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUMA DÍJÁT a szakmai zsűri megosztva ítélte a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András Társulata által játszott A kisinyovi rózsa színmű előadásnak és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által bemutatott PLATONOV című előadásnak.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott LEGJOBB ALAKÍTÁS DÍJÁT a szakmai zsűri döntése két színésznek ítélte oda: a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A velencei kalmár előadásban Shylock szerepét játszó SZAKÁCS LÁSZLÓ, és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat Platonov című előadásából Trileckij orvos szerepének megformálásáért LÁSZLÓ CSABA kapta.

Share this post

PinIt
scroll to top