A DNA Liviu Dragnea bankszámláit, egy telkét, egy lakását és két személygépkocsiját helyezte zár alá

A korrupcióellenes ügyészek Liviu Dragnea bankszámláit, egy telkét, egy lakását és két személygépkocsiját helyezték zár alá, közölte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az AGERPRES megkeresésére.

Dragnea meg van győződve róla, hogy Soros György akarja őt lejáratni

Az idézett forrás szerint eddig egy Turnu Măgureleben található 2.913 négyzetméteres telket, egy Turnu Măgureleben található 80 négyzetméteres lakást és egy Skoda Superb, valamint egy BMW X5-ös típusú autót helyeztek zár alá.

A DNA válasza szerint zároltak továbbá egy adás-vételi ígéretből származó összeget, 630.000 ezer lejt, egy bérszerződésből származó 280.000 lejt és minden olyan számlát, amelyekre még különböző adósságokból származó pénzösszegek folyhatnak be.

További 80.710 euróval és 460.110 lejjel tartozik Dragneának egy Turnu Măgureleben működő kereskedelmi társaság, valamint 10.500 lejjel egy „párt Teleorman megyei szervezete”.

Kedden a DNA ügyészei zárolták Liviu Dragnea ingó és ingatlan vagyonát a Tel Drum ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán.

Az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint körülbelül 127 millió lejes kárt okoztak a Tel Drum ügy gyanúsítottjai, amelyet ily módon próbálnak visszaszerezni a hatóságok.

Liviu Dragnea esetében, aki a tettek elkövetésekor Teleorman Megye Tanácsának elnöke volt, elrendelték ingó és ingatlan vagyonának zárolását 127.547.366,34 lejes értékig.

Ezek az intézkedések vonatkoznak Florea Nedára, a Tel Drum képviselőjére, Mugur Băţăuşra, Victor Pipereára és Marin Predescura, akik akkoriban a Teleorman megyei tanács alkalmazottai voltak.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top