Döntött a Kormány: Április 30. hivatalosan is szabadnap

A Kormány úgy határozott, hogy április 30-át hivatalos munkaszüneti nappá nyilvánítja – jelentette be Dan Suciu, a Kormány szóvivője. A jövő heti szabad hétfő május 5-én, szombaton kerül bepótlásra.

A döntés értelmében tehát, a közalkalmazottak április 28-án, 29-én, 30-án és május 1-én nem dolgoznak, a Kormány célja ezzel éppen az volt, hogy hosszú hétvégét tegyen lehetővé az állami szférában dolgozóknak.

A határozat azonban nem érvényes azokra a munkakörökre, amelyek folyamata megszakíthatatlan, továbbá a bírókra és az igazságügyi szektor alkalmazottjaira sem, amennyiben bírósági ügyet kell megoldjaniuk április 30-i határidővel. Ezesetben a hétfő nem lesz szabadnap azon személyek esetében sem, akik aktív résztvevői ezen ügyeknek.

Az egészségügyi szférában az április 30. hétvégi program szerinti munkavégzést fog jelenteni, valamint a személyzet 30%-ának a mozgósítását.

A tanügyben a hétfői szabadnapot a hét folyamán pótolják be majd a diákok – magyarázta Dan Suciu. Hozzátette, a Kormány határozatát a privát szektorban is érvényesíthetik, amennyiben a kereskedelmi partnerek egyetértenek a döntéssel.

Share this post

PinIt
scroll to top