Dorin Florea: Csegzitől jobban tartottam

„Sem orvosként, sem politikusként nem ismerem az RMDSZ jelöltjét, de azt tudom, hogy Csegzi Sándor az az embertípus, aki a várost a pártpolitikai kérdések elé helyezi. Tudja, mi a teendő az önkormányzatban meg a településen. Egyáltalán nem örültem volna annak, ha jövőre vele kellett volna megmérkőznöm, hiszen egy nagyon értékes ellenfél lett volna” – jelentette ki Dorin Florea, aki a sajtótájékoztatón erősítette meg a jövő évi helyhatósági választásokon való indulási szándékát.

A polgármester a jelen levő Csegzihez fordult, elmosolyogta magát, és hangosan tudtára adta, nincs oka búslakodni, mert 2012 után is együtt fogják irányítani a várost.

A PDL-s városvezető kijelentésével arra célzott, hogy az utóbbi két választás alkalmával az RMDSZ polgármesterjelöltjei nem szerepeltek a tanácsosi listákon, Kelemen Atilla és Borbély László is rangon alulinak tekintette az esetleges alpolgármesteri tisztséget. A Krónika kérdésére, hogy a PDL megyei elnökeként esetleg saját pártjának sorába várja kollégáját, Florea komolyra fordította szót, és nemmel válaszolt. Kifejtette: Csegzi jó városgazda, ugyanakkor nem az a „szokványos RMDSZ-es pártkatona, aki az építkezés helyett a bontással foglalkozna”.

Csegzi Sándor, miután alulmaradt ellenfelével szemben, úgy nyilatkozott: a belső választás komoly feszültséget szült a szervezeten belül, ám ennek ellenére kötelességének érzi az őt legyőző Vass Leventét támogatni a helyhatósági választásokon.

Krónika

Share this post

PinIt
scroll to top