Dorin Florea lett a hónap európai polgára

Az „Európai Hírlevél” – „Buletin de Europa” című folyóirat ehavi, 30. számában Dorin Floreát, Marosvásárhely polgármesterét, a hónap európai polgárává nyilvánították. A városfő a Somostető-projekt által érdemelte ki a kitüntetést.

Az újságcikk soraiban az olvasható, hogy Florea vezetése alatt, az önkormányzat 14 millió lej (közel 3 millió euró) összértékű, európai színvonalú projektet bonyolított le, amelyből 5 millió lej meg nem térítendő uniós támogatás.

A Somostető, mint a szabadidő eltöltésére alkalmas közterület modernizálása és felújítása projektet a 2007–2013 között zajló Regionális Operatív Program keretén belül finanszírozták, a kivitelezési határidőként pedig 36 hónap volt adott.

A korszerűsítés magába foglalja a Nyári Színház felújítását, a kicsivonat útvonalának az újratervezését, különböző sportokra alkalmas területek kialakítását – gördeszka- vagy kerékpárpálya létrehozását, a gyalogosjárdák, sétányok és utak állapotának a javítását, parkolóhelyek és zöld övezetek létesítését, valamint egy szaladásra alkalas ösvény kiépítését.

Az „Európai Hírlevél” havi, ingyenes folyóirat, amely az Európai Tanács romániai képviseletének nevében nyújt európai szintű tájékoztatást.

Fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top