Drágul a tömegközlekedés?

Tömegközlekedés-buszNincs kizárva, hogy idén ismét emelkedik a buszjegyek ára Marosvásárhelyen. Claudiu Maior, a polgármester személyes tanácsadója ugyanis úgy nyilatkozott, a helyi tanácsosok nagy valószínűséggel napirendre hozzák majd a témát.

Az utolsó hasonló drágításra 2011. nyarán került sor városunkban, amikor 1,8 lejről 2 lejre emelték egy buszjegy árát.

A marosvásárhelyiek amúgy is elégedetlenek, hogy egyetlen utazásért 2 lejt kell kivenniük a zsebükből, a legnagyobb problémát azonban a buszokon és maxitaxikon lévő körülmények okozzák, főként nyáron. Az utasok amiatt bosszankodnak, hogy a mikrobuszok zsúfolásig megtelnek, és a sofőrök nem tartják be a menetrendet, így a várakozási idő több 10 percik is elhúzódhat.

„A körülmények, amelyek között utazni kell, nagyon rosszak. Főként szombaton és vasárnap, maxitaxival utazni szerencsétlenség!” – nyilatkozta egy utas, Marius. Egy másik helybéli, Maria szerint nagyon drága a jegy, aminek fejében még gyurakodni is kell, és ha netán blattolnánk, azonnal megbüntetnek a rendőrök.

Egyedül a nyugdíjasok vannak megelégedve a marosvásárhelyi tömegközlekedéssel.

2 lejbe kerül egyébként egy vonaljegy Nagyváradon, Déván és Vajdahunyadon is. Ellenben Kolozsváron egy buszjegy ára jelenleg 1,75 lej.

Share this post

PinIt
scroll to top