Dub FX, Danko Jones, N.O.H.A. a Tuborg Green Fest Félszigeten

Vannak világsztárok, akiknek a kedvencei közé tartozik a Félsziget: tavalyi hatalmas sikerű koncertje és a Marosvásárhely központjában tartott performansza után visszatér a Tuborg Green Fest Félszigetre a világ legnépszerűbb utcazenésze, az ausztrál Dub FX.

A modern trubadúr idén sem egyedül érkezik: vele tart menyasszonya, Flower Fairy is, hogy közösen plusszoljanak rá a 2010-es sikerre. Benjamin Stanford, ismertebb nevén Dub FX a modern zene egyik csodája: csupán saját hangját használva, azt élőben loopolva készíti zenéjét, amely a reggae, a drum and bass, a dubstep és a hip-hop határmezsgyéjén mozog. A zenész és csapata Észak-Amerikában turnézta végig a nyarat, és eddig egyetlen hivatalosan bejelentett fellépése van Európában a Tuborg Green Fest Félszigeten kívül. Természetes hát, hogy kiemelt szerepben, a fesztivál utolsó élő előadójaként ő zárja rendezvényt augusztus 28-án éjjel a Kiss Teraszon.

Egy másik tengerentúli előadó is a Tuborg Green Fest Félszigetre érkezik: augusztus 26-án a kanadai Danko Jones rocktrió pörgős rockzenéjétől lesz hangos a Tuborg Main Stage környéke. A csapat, amely rajongói között tudhatja a Motörhead-vezér Lemmyt, a Gyűrűk ura sztáráját, Elijah Woodot és az egykori Karate Kid Ralph Macchiót, tavaly mutatkozott be Romániában, a Guns `n Roses előzenekaraként, akkori meggyőző fellépésüket pedig egy új dalokat is felvonultató showval fogják túlszárnyalni a fesztivál nagyszínpadán.

A tavalyi Félsziget egyik legegyértelműbb közönségsikerét arató zenekara, a N.O.H.A. is visszatér a rendezvényre. Flamenco, drum and bass és breakbeat élőben, magas hőfokon egy kölni billentyűs, egy prágai szaxofonos, egy New York-i MC és egy spanyol énekesnő előadásában: erre az egyedi kultúrmixre bulizhatnak idén augusztus 26-án a Kiss Terasznál a Tuborg Green Fest Félsziget résztvevői.

Szintén a napokban igazolt vissza a magyarországi Intim Torna Illegál. Néhány nappal ezelőtt tusnádfürdői fellépésüket elvitte a vihar, így most a Tuborg Green Fest Félszigeten kárpótolhatják rajongóikat a Hipnotizőr király című sláger szerzői a Talent Stage színpadon, augusztus 26-án. A Kiss Terasz programja hazai előadókkal bővült: a fesztivál első napján az egyik legnépszerűbb román underground DJ, Gojira szettje öleli körbe a Foreign Beggars koncertjét, míg augusztus 27-én a csíkszeredai Goranga&Missile páros vezeti fel és le a Chase&Status dj-szettjét.

Share this post

PinIt
scroll to top